maandag 02 augustus 2021

Waar: Koepelkerk Veenhuizen

Jaap de Kok - orgel
    Johanna Bart - sopraan

Eindelijk kunnen we weer onze concerten laten plaatsvinden. Bijna alle concerten die gepland stonden voor 2020/2021 zijn verschoven naar 2021/2022.

We beginnen met de serie orgelconcerten in de Koepelkerk te Veenhuizen, maandags om 20:00, entree € 10 (maar liefst meer).  Wel reserveren via onze site http://www.cultureleraadnorg.nl

Op 5 juli brengt organist Wietse Meinardi uit Assen samen met trompettiste Piertje Feenstra een gevarieerd programma met werken van Purcell, Viviani, Corelli, Johann Sebastian Bach en Carl Philipp Emmanuel Bach.

De volgende orgelconcerten zijn op:

19 juli met Sietze de Vries,

2 augustus Jaap de Kok met sopraan Johanna Bart

16 augustus Bernard Winsemius, organist van de Nieuwe Kerk te Amsterdam.

Programma’s volgen nog.

maandag 16 augustus 2021
  • Orgelconcert Bernard Winsemius, organist van de Nieuwe Kerk te Amsterdam.

Wanneer: maandag 16 augustus 2021 @ 19:30 - 22:00

Waar: Koepelkerk Veenhuizen

Bernard Winsemius - orgel

De volgende orgelconcerten zijn op:

19 juli met Sietze de Vries,

2 augustus Jaap de Kok met sopraan Johanna Bart

16 augustus Bernard Winsemius, organist van de Nieuwe Kerk te Amsterdam.

Programma’s volgen nog.

vrijdag 20 augustus 2021
  • Festival Veenhuizen 2021

Wanneer: vrijdag 20 augustus 2021 - zaterdag 21 augustus 2021 @

Waar: Koepelkerk Veenhuizen, Hoofdweg 112; Grote Kerk Veenhuizen, Kerklaan 6

Save the date: 20 en 21 augustus, Festival Veenhuizen 2021!

Laat je op vrijdag 20 en zaterdag 21 augustus verwonderen door klassieke muziek en verhalen tijdens Festival Veenhuizen.

Festival Veenhuizen is een uniek zomerfestival vol klassieke muziek en verwante genres: ontdek topmusici en laat je meevoeren langs de indrukwekkende verhalen van het Drentse gevangenisdorp Veenhuizen. Tegen het decor van historische gebouwen, statige lanen en wondermooie natuur verrijst zich een intiem festival met concerten, pop-up optredens, wandelingen en gezellige plekken voor een hapje en een drankje.

Veenhuizen is een plek met veel verhalen. De voormalige Kolonie van Weldadigheid heeft een rijke geschiedenis en is zelfs genomineerd voor de Unesco Werelderfgoedlijst. Raak gevangen door muziek in een omgeving die meer dan anderhalve eeuw afgesloten was van de rest van de wereld. Bezoek optredens op historische locaties, maak een literair-muzikale wandeling of word verrast door een concert vanaf je terrasstoel. Festival Veenhuizen blaast de verhalen van het dorp nieuw leven in.

Het programma van deze derde editie wordt samengesteld door Fuse, de Nederlandse topformatie die bekend is als huisband van Podium Witteman. Voor Festival Veenhuizen maakt het zestal een avontuurlijk programma, een mix van ervaren muzikanten en aanstormende talenten die bruisen van de creativiteit. Met voor ieder wat wils: van de mooiste klassieke muziek en jazz tot wereldse volksmuziek, dans, poëzie en spannende kruisbestuivingen.

zaterdag 21 augustus 2021
  • Festival Veenhuizen 2021

Wanneer: vrijdag 20 augustus 2021 - zaterdag 21 augustus 2021 @

Waar: Koepelkerk Veenhuizen, Hoofdweg 112; Grote Kerk Veenhuizen, Kerklaan 6

Save the date: 20 en 21 augustus, Festival Veenhuizen 2021!